Friday, March 22, 2013

It's easy as goo pie!


Име на игра: World of Goo
Тип на игра: Puzzle
Датум на излегување: октомври, 2008 година
Линк од гејмплеј: http://www.youtube.com/watch?v=QaH3_zmQvSA
Фирма: 2D Boy
Достапна на: PC, Wii, iPhone, Android, MAC, UNIX

    Многу заразна игра! Кога ја најдов на интернет не очекував дека ќе биде толку добра.
World of Goo воведе нов начин на играње. Многу останати фирми ја имаат искористено механиката на која работи играта  во нивните игри.

   Играта се состои од многу варијабилен гејмплеј кој нема никогаш да дозволи да ти биде досадно. Приказната и елементите се исполнети со чуден хумор кој ќе те следи се до последното ниво. Треба малку време за да се научи механиката на која се работи, но со вежбање и со малце логика нивоата почнуваат да стануваат полесни. Секако World of Goo не е некоја репетивна игра што може за саат време да се помине. Постојано ти доаѓаат нови предизвици кои те тераат да размислуваш малце поинаку.

   Просечно е потребно некои 12 саати играње за да се заврши играта. Може и повеќе за тие што им е малку потешко да ја ракуваат механиката. Во секој случај ова е уникатна игра која беше номинирана од страна на Gamespot за игра на годината во 2008ма. Можеби не е од тие типови на игри кои можеш да ги играш од почеток повеќе пати но во секој случај, World of Goo се покажа како забавна, смешна и солидна игра.

Random link alert!

No comments:

Post a Comment